Okna na poddaszu
Okna na poddaszu
Czesc. Jakie okna polecacie z przeznaczeniem na poddasze? Czy okna obrotowe to jedyna sluszna opcja? Czy fakro to firma godna polecenia? Przegladam ich oferte. Wydaje sie byc atrakcyjna, ale jestem ciekaw jak sprawa wyglada po jakims czasie uzytkowania.
Re: Okna na poddaszu
Mam poddasze i okna z fakro rowniez
. Wiec mysle ze moge zabrac glos
. Okna mam obrotowe, jestem zadowolona. Pomylka okazaly sie rolety. Wybralam jakies noname i to byl blad. Roluja sie, nie spelniaja swojej roli. Sama jestem sobie winna. Chytry dwa razy traci.
Wiec z wlasnego doswiadczenia : nie warto oszczedzac. stawiamy na dobre jakosciowo materialy.

Ja też miała taki problem. Najpierw kupiłam zwykle rolety w tanim sklepie budowlanym, potem się popsuły i musiałam zainwestować w lepsze jakościowo. polecam od razu kupować w dobrych sklepach jak, bo potem możemy poczuć się rozczarowani.
Dlatego jestem zdania,że dobre rolety powinno się zamawiać w sklepach branżowych, takich które specjalizują się w montażu rolet różnego rodzaju.
Takie okna powinny być solidne.
Najpopularniejsze okna na poddasze, to okna obrotowe. Takie też posiadam u siebie. Słyszałem też, że dobrą opcją są też tzw. okna balkonowe.
-
Ja mam też takie okna i własnie mam trochę problem bo na poddaszu mamy sypialnię i przez to okno tak wali słońce, że rano nie da się spać. Myślałem o jakiś roletach tylko nie wiem czy na takie "pochyłe" okno da się roletę zamontować. Czytałem tez o foliach przeciwsłonecznych, ma ktoś z Was u siebie takie rozwiązanie? Czy dobrze zabezpieczyć okno dachowe przed słońcem ?
fajnie w nocy
Na oknach nie ma sensu oszczędzać, uważam że warto zdecydować się na nowoczesne okna aluminiowe, które są dużo bardziej wytrzymałe, niż pcv, ale jeżeli chodzi o energooszczędność parametry są prawie takie same. Drutex sprzedaje bardzo dobre okna do domu, mają duży wybór, wiele osób ich poleca.
My zamawialiśmy okna na poddasze w firmie Bianex. Zdecydowaliśmy się na okna dachowe łukowe, bardzo ładnie to wygląda, ogólnie okna są też bardzo szczelne i mają sprawny mechanizm otwierania, więc jesteśmy z nich wyjątkowo zadowoleni