Jakie okna zamówić
Re: Jakie okna zamówić
Co do wyboru okien to najpopularniejsze są okna PCV.
Mi podobają się okna drewniane, nadają klimat w domu. Ja swoje okna już jakiś czas temu kupiłem i spełniają swoje funkcje 

A wiecie że okna należy zamawiać wraz z certyfikowanym montażem ? Dopiero wtedy macie pewność że będą energooszczędne i szczelne tak jak deklaruje producent.
Ja polecam okna aluminiowe. Mam te okna i służą mi niezawodnie już kilka lat. Nie dość, że okna są solidne to jeszcze estetycznie się prezentują i doskonale wpasowują w ogólny wystrój domu. Cała usługa została zrealizowana szybko, dzięki kompetentnym pracownikom, którzy są fachowcami w swojej dziedzinie. Polecam!
-
Przede wszystkim zamawiając okna trzeba skupić się na wyborze okien o dobrych parametrach. Jedną z ważniejszych rzeczy jest współczynnik przenikania ciepła. Okna o niskim współczynniku są szczelne i prze nie ubywa najmniej ciepła. Obecnie wielu producentów okien oferuje okna o bardzo dobrych parametrach dlatego warto przyjrzeć się różnym modelom.
-
Ja w końcu zamówiłem okna drewniane. Czy było warto ? Zdecydowanie !
Ja w końcu zadecydowałem o wyborze okien PCV. I było to wyborem znakomitym , nie ukrywam. Ponad przeciętne okna. Wybór idealny!
A co myślicie o oknach drewnianych. Znajomi namawiają nas na takie okna, podobno są o wiele trwalsze. Już sama nie wiem co zrobić.
-
Chcieliśmy też okna dobrej jakości, żeby później założyć jeszcze dodatkowe rolety zabezpieczające. Nie chcemy jakiejś przykrej niespodzianki, jak już postanowimy wyjechać na wakacje na tydzień czy dwa.
Najważniejsze, żeby stolarka była dopasowana do budynku i jego lokalizacji, jednak są warunki, które bezwzględnie powinny spełniać wszystkie okna. Przede wszystkim powinny mieć solidne wzmocnienia, trwałe zawiasy i dobrej jakości uszczelnienia, żeby zachowały swoje właściwości na długi czas. W tym kontekście warto zwrócić uwagę na okna produkowane w markowych systemach, jak chociażby Schuco. Produkuje je wiele polskich firm w oparciu o sprawdzoną technologię np. Matplast z Nowej Rudy https://www.matplast.pl/ Mają długoletnie doświadczenie i bardzo rzetelnie podchodzą do kwestii jakości, a to bardzo ważne.