Dofinansowanie do paneli słonecznych
Dofinansowanie do paneli słonecznych
Witajcie, czy trudno jest dostać dofinansowanie do paneli słonecznych? Myślę o tym, ale nie wiem czy procedury nie są zbyt skomplikowane.
Re: Dofinansowanie do paneli słonecznych
Poszukaj jakiejś firmy, która zajmuje się montażem takich paneli słonecznych, a równocześnie pomaga w załatwianiu wszelkich formalności. Warto przejść procedury, bo pieniądze wydane na fotowoltaikę szybko się zwracają, a potem zaczynasz oszczędzać. Już nie mówię o tym, że jest to bezpieczne źródło energii odnawialnej, które powinniśmy propagować i polecać każdemu.
Jeśli chodzi o dofinansowania firm na termomodernizację oraz większą dbałość o środowisko naturalne, można uzyskać pożyczki na taki cel udzielane przez specjalne instytucje nie mają oprocentowania czy innych kosztów, wysokość takiego dofinansowania to nawet milion zł, czas spłaty to 120 miesięcy.
Teraz jest możliwość dofinansowania, trzeba dopytać w gminie, w której chcesz budować dom. Jeśli natomiast przerażają cię te wszystkie formalności związane z otrzymaniem dotacji, to skontaktuj się z jakimś wykonawcą. Ciekawostką jest, że niektórzy po wykonaniu instalacji dają możliwość monitorowanie pracy systemu fotowoltaicznego z wykorzystaniem Internetu np. na ekranie komputera lub telefonu.
-
Ja nie musiałem nic robić, wszystko załatwiła mi firma Sungrant, szczerze polecam!
-
Jest to bardzo proste, mi pomógł program ,,Mój prąd". Otrzymałem 50% dofinansowania 

Słyszałem, że są jeszcze inne niż ,,Mój prąd" ale nie pamiętam do końca. Warto zrobić duży przegląd.