Dodatki
-
Dodatki
Uwielbiam. Przywiązuję ogromną wagę do detali. Uważam, że każde wnętrze da się za ich pomocą odczarować.
Gdzie je najczęściej kupujecie? Jaki macie stosunek do rzeczy hand-made?
Gdzie je najczęściej kupujecie? Jaki macie stosunek do rzeczy hand-made?
Re: Dodatki
Rzeczy hand made uwielbiam. Lubie rzeczy niespotykane
)) Najczesciej kupuje je na znanym portalu (pakamera). Mam tez kolezanke ktora wyszywa przepiekne obrazy. Dodatki sa magiczne, to one nadaja aranzacji swoistego smaku
))

To cudowne rękodzieło,nowoczesne i stworzone przez ludzi którzy czują modę,wiedzą co w danym czasie i do jakiego wnętrza pasuje.
-
Wiele osob niestety zapomina o parepatach, gdyz uznaje, ze nie sa one godne uwagi i inwestowania w nie jakis pieniedzy. Zostaja parapety takie, jakie zalozyl developer - czyli plastikowe. Ja uwazam jednak, ze parapety takze warto wymienic na lepsze - wg mnie tylko i wylacznie kamien: marmur albo granit. Taki parapet moze oprocz funkcji ozdobnej pelnic rowniez funkcje uzytkowa - mozna na nim postawic ozdoby, kwiatki itp, powiekszajac tym samym przestrzen uzytkowa w danym pomieszczeniu.
Prawda jest taka, że jeśli zdecydujesz się na meble designerskie to nie będziesz musiała już inwestować w dodatki. Takie meble same w sobie stanowią element dekoracyjny. Moim zdaniem prezentują się one bardzo oryginalnie.
Ja sama staram się robić dekoracje do domu, jak mam oczywiście czas, chęci i źródła inspiracji. Lubię odnawiać stare rzeczy i znajdować dla nich nowe zastosowanie, więc trochę akcesoriów udało mi się już przerobić. To jest fajny sposób na dekorowanie wnętrz, bo zyskują indywidualny i unikatowy charakter.
Tak naprawdę to dodatki w końcu robią wnętrze i ich zmiana jest odmianą na miarę sporego remontu
mnie szczególnie ciągnie do dekoracji ścian i na te ściany też wszędzie zwracam uwagę. Uwielbiam obrazy i ostatnimi czasy przekonałam się do reprodukcji, myślę że fajnie mieć na ścianie coś co każdy zna i mamy wiedzę jak obraz powstał i co w zamyśle autora przedstawia.

Ja ogólnie lubię mieć dużo ozdób i dekoracji w moim domu
Dlatego też szukam zawsze jakiś nowych sklepów z takimi rzeczami 

Moja żona też często zmienia wystrój w naszym mieszkaniu i kupuje nowe dodatki.
Wybór dodatków do wnętrza jest niezwykle trudny. Dodatki najlepiej kupować na samym końcu wykonywania aranżacji, aby móc bez problemu dopasować je do stylu w jakim urządzone sa pomieszczenia. Jednym z najważniejszych dodatków, których nie powinno zabraknąć w domu czy mieszkaniu sa rolety. Bardzo modne sa rolety materiałowe, które mogą mieć różne wzory. Duży wybór rolet znajdziecie w ofercie firmy DecoDesign. Deco Design oferuje rolety o typowych wymiarach a także realizuje zamówienia na rolety na wymiar.