Wanna vs prysznic
-
Wanna vs prysznic
Witajcie.
Jestem na etapie podejmowania strategicznych decyzji. Nasza łazienka jest sporych rozmiarów, jednak nie możemy sobie pozwolić na posiadanie zarówno wanny jak i prysznica.
Za wanną przemawia :
+ niewątpliwie jest to forma relaksu
+ wygodna
Jeśli mielibyśmy się decydować na wanne, to na pewno taką z hydromasażem.
Za prysznicem przemawia :
+ mniejsze zużycie wody
+ większa funkcjonalność
Jak rozwiązaliście ten dylemat ?!
Jestem na etapie podejmowania strategicznych decyzji. Nasza łazienka jest sporych rozmiarów, jednak nie możemy sobie pozwolić na posiadanie zarówno wanny jak i prysznica.
Za wanną przemawia :
+ niewątpliwie jest to forma relaksu
+ wygodna
Jeśli mielibyśmy się decydować na wanne, to na pewno taką z hydromasażem.
Za prysznicem przemawia :
+ mniejsze zużycie wody
+ większa funkcjonalność
Jak rozwiązaliście ten dylemat ?!
Re: Wanna vs prysznic
Kiedy mieszkaliśmy w bloku twardo obstawiałam : wanna, wanna i jeszcze raz wanna. Uwielbiałam długie kąpiele, pachnącą piane. W poprzednim domu mieliśmy dwie łazienki - w jednej jest wanna, w drugiej prysznic. Mieszkaliśmy tam przez dziewięć lat. Mogę policzyć na palcach jednej ręki kiedy skorzystałam z wanny. Dziś prysznic jest dla mnie numerem jeden. Podstawowe pytanie: czy jesteś Mamą?
Dla dziecka na pewno bardziej atrakcyjna będzie wanna. Istnieją na rynku też takie wanno-prysznice. Może to byłby trafny wybór? 

Ja mam wanne z prysznicem. Polecamkatralala pisze:Kiedy mieszkaliśmy w bloku twardo obstawiałam : wanna, wanna i jeszcze raz wanna. Uwielbiałam długie kąpiele, pachnącą piane. W poprzednim domu mieliśmy dwie łazienki - w jednej jest wanna, w drugiej prysznic. Mieszkaliśmy tam przez dziewięć lat. Mogę policzyć na palcach jednej ręki kiedy skorzystałam z wanny. Dziś prysznic jest dla mnie numerem jeden. Podstawowe pytanie: czy jesteś Mamą?Dla dziecka na pewno bardziej atrakcyjna będzie wanna. Istnieją na rynku też takie wanno-prysznice. Może to byłby trafny wybór?

Sa tez wanny z parawanami. Takie parawany sa wykonane ze specjalnego materialu. To tez jakas opcja ale moj wybor wydaje mi sie lepsiejszy

Dla mnie zdecydowanie prysznic. Jesli masz wiecej miejsca, wybierz prysznic wiekszych gabarytow. W jakim stylu masz zamiar urzadzic lazienke?? Przeszkolony prysznic swietnie odnajdzie sie w nowowczesnym wnetrzu. Teraz jest tyle mozliwosci ze jak ma sie pieniazki to mozna tworzyc cuda.
-
W mojej ocenie zdecydowanie wanna. W wannie można zarówno wziąć relaksującą kąpiel, jak i szybki prysznic. Osobiście polecam wannę narożna, dwuosobową.
-
Wanna. Jestem nieobiektywna bo uwielbiam długie kąpiele. Z prysznica korzystałam w wynajętym mieszkaniu i nigdy więcej.
Zdecydowanie prysznic. Ja zawsze marzyłam żeby mieć wannę. Teraz mam w domu dwie wanny i dwa prysznice - to prysznice są częściej wykorzystywane. A teraz takie kabiny to dodatkowo małe perełki architektoniczne.
Myślę, że bardziej ekonomiczny jest wybór prysznica. Nie tylko prysznic znaleźć się jednak powinien w naszej łazience – warto byłoby zdecydować się na wybór porządnej pralki.
Myślę, że jest to kwestia indywidualna. Ja przykładowo mam tak dużą łazienkę, że zamierzam zdecydować się i na wannę i na prysznic. Muszę tylko dobrze zaaranżować całą tę łazienkę. Jeśli mam być z wami szczera, to nie wybrałam jeszcze żadnych płytek. Nie potrafię się zdecydować.
Ja mam tak zrobioną jedną z łazienek. Wanna z hydromasażem, a do tego prysznic we wnęce. Wygląda to fajnie, tym bardziej, że łazienka jest duża. Ale jeśli o korzystanie z wanny - to muszę przyznać, że stoi praktycznie nieużywana