Czy ktoś malował tapetę?
Re: Czy ktoś malował tapetę?
Tapety są znów modne i w każdym pokoju można taką nakleić. W malowanie ich nie wiem, czy ktoś się bawi. Zmiana tapety jest łatwiejsza. Taka dekoracja będzie świetną opcją.
Nie wiem czy ładnie to będzie wyglądało jak zamalujesz tapetę. Gdzieś już chyba widziałam coś takiego i nie wyglądało to dobrze. Nie wiem czy źle było zrobione, czy efekt jest zawsze taki sam.
My na lato też będziemy malować ale zastanawiamy się nad doborem odpowiednich farb.
Nie musiałem nigdy malować tapety, bo w sumie nie było takiej potrzeby. Jaki jest sens malować po tapecie? Jeżeli zależy na fajnym kolorze to i tak trzeba tapetę zdjąć, zagruntować i dopiero malować czyż nie? Poprawcie mnie jeżeli się mylę...
Położenie nowej tapety nie jest trudne. Nie jest konieczne jej malowanie, bo szybko można znaleźć inny wzór dla siebie. Zdecydowanie można postawić na odważniejsze wzory i kolory tapet np. na jednej ścianie.
A po co malować tapetę? Dla mnie jest to zbędę... No i po za tym jaki miałby być efekt po takim malowaniu. Przecież nowa tapeta nie będzie kosztowała majątek, także lepiej kupić coś nowszego.
A nie lepiej zerwać i pomalować ścianę na wybrany kolor? Myślę, że to lepsza opcja. Jeśli jednak uprzecie się, żeby pomalować tapetę, to też nie ma z tym problemu. Trzeba jednak się liczyć z tym, że będą widoczne łączenia.
-
Tapety są tak tanie, że może lepiej położyć jedną na drugą?
Już dawno pogniewałem się na klasyczne tapety. Od lat jestem wielkim fanem tynku japońskiego i przyznam, że chyba szybko zdania nie zmienię
Nie wiem czy aby na pewno jest dobry pomysł z malowaniem tapety. A, że nie są na czasie ? Wręcz odwrotnie myślę, coraz więcej jest dostępnych wzorów na rynku.