Pomysł na aranżację salonu
Re: Pomysł na aranżację salonu
Stania, jeśli chcesz wydać więcej gotówki, ale mieć w domu mebel, którego każdy Ci pozazdrości, powinnaś zastanowić się nad produktami z serii LaVita wyglądają naprawdę obłędnie. Są obite skórą, ale co ważniejsze, mają pełną regulację siedzenia, zagłówków i podłokietnika. To dopiero coś, prawda?
Teraz sporo osób decyduje się na salon otwarty na jadalnie i kuchnie. Ja planuje tak urządzić swój nowy domu, zrobić praktycznie jedno wielkie pomieszczenie na parterze.
- janczar091q
Barek w mieszkaniu to świetne rozwiązanie. Zawsze dobrze mieć zapas na wypadek nagłej wizyty znajomych lub rodziny. Świetnie sprawdza się podczas różnych imprez.panimagister pisze:W salonie to bardzo często lubię mieć pokaźny minibarek i często trzymam w nim wino bezalkoholowe, którym mogę zawsze poczęstować, nawet jeżeli ktoś jest samochodem a chciałby spróbować jak to smakuje
PS: Jeżeli chodzi o to wino bezalkoholowe to także muszę spróbować
Witam wszystkich i pozdrawiam
Meble do salonu powinny być nie tylko designerskie, ale również stylowe. Taka szafka pod tv mi sie bardzo spodobała, uważam, że jest świetna, W Meble Klero mają dobrej jakości meble i do tego w przystępnych cenach, bo to outlet, szkoda tylko, że online nie sprzedają mebli.
W każdym salonie z pewnością przyda się kanapa. Sama obecnie szukam oryginalnej kanapy do mojego nowego mieszkania...
-
Teraz można nawet w internecie znaleźć ciekawe pomysły na aranżację przeglądając blogi u urządzaniu wnętrz. Zawsze też można skorzystać z pomocy profesjonalistów. To co jest ważne w każdym pomieszczeniu to oświetlenie. Sama jestem na etapie wyboru czegoś ciekawego w klasycznym stylu. Zawsze podobał mi się kolor takiej postarzanej stali, tego typu oświetlenie jest bardzo eleganckie.
Według mnie ciekawym rozwiązaniem może być na przykład aranżacja salonu poprzez zakup meblościanki. Wiele osób narzeka na nie a mi się bardzo podobają.
Grunt to w pierwszej kolejności zastanowić się nad tym, jakie konkretnie chcecie uzyskać efekty aranżacji w danym pomieszczeniu.
Mój salon aranżowałem w stylu nowoczesnym, taki mi pasował, taki też mam w innych pomieszczeniach.
To już wszystko zależy od Waszego podejścia. Najlepiej zastanówcie się, co będzie dla Was najważniejsze i po prostu pójdźcie w tym kierunku.