Pomoc dla babci

Dyskusje na różne tematy, nie koniecznie budowlane.
anitka

Re: Pomoc dla babci

Post autor: anitka »

Skoro chcesz zorganizować pomoc do babci to koniecznie musisz się zaopatrzyć w akcesoria typu miska do mycia głowy, uchwyty łazienkowe itd. Zwłaszcza czynności związane z higieną są trudne dla osób starszych, więc tutaj trzeba dostosować pod to mieszkanie i zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt
Benkq

Post autor: Benkq »

Niestety moja babcia z uwagi na pogłębiającą się demencję wymaga już niemalże całkowitej opieki. Myślę, że już niedługo będzie trzeba pomyśleć o jakiejś opiekunki. Jedno jest pewne, nie wyobrażam sobie oddać babci do domu starców czy domu opieki.
Marek3332

Post autor: Marek3332 »

Teraz każda babcia potrzebuje bardzo dużo pomocy.Sam swojej babci zawsze bardzo pomagam.
Kostelaq

Post autor: Kostelaq »

Moja babcia mimo sędziwego wieku całkiem nieźle się trzyma i w dodatku zażyczyła sobie na urodziny smartfon :) Nie są chyba aż takie trudne w obsłudze i starsza pani sobie poradzi. Jest naprawdę wyjątkowo błyskotliwa jak na swoje lata. Myślę, że z zakupem to będzie dobra decyzja.
anulka30q

Post autor: anulka30q »

Jak nie raz nie ma się czasu na opiekę dla babci to warto pomyśleć o specjalnym domu seniora. W życiu różnie bywa, nie jest łatwo jednym słowem. Dom seniora ten ma bardzo dobre warunki, do tego wszystkiego domowe jedzenie, kaplicę, pokoje 1-2 osobowe z łazienką.
Szymek93q

Post autor: Szymek93q »

a czy zastanawialiście się kiedyś aby zabrać dziadka albo babcie na takie randki, może będzie to dla nich nowy początek ? myślę że warto to rozważyć
klaska

Post autor: klaska »

Dom seniora czy inny tego typu ośrodek to dobre, ale nie jedyne rozwiązanie. Według mnie dużo lepszą opcją jest zatrudnienie opiekunki, która będzie doglądać taką osobę w jej dotychczasowym mieszkaniu. I taką ofertę ma firma Symeon, która działa w branży opiekuńczo-pielęgnacyjnej już wiele lat.
HotPotato

Post autor: HotPotato »

Uważam, że to bardzo praktyczny i troskliwy prezent. Może nie wydaje się zbyt „urodzinowy”, ale na pewno sprawi, że codzienne czynności będą dla babci bezpieczniejsze i wygodniejsze. Jeśli obawiasz się jej reakcji, możesz dodać do prezentu coś bardziej symbolicznego, np. ulubione kwiaty lub coś słodkiego. Na pewno doceni, że myślisz o jej komforcie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”