Pomoc dla babci
Re: Pomoc dla babci
Skoro chcesz zorganizować pomoc do babci to koniecznie musisz się zaopatrzyć w akcesoria typu miska do mycia głowy, uchwyty łazienkowe itd. Zwłaszcza czynności związane z higieną są trudne dla osób starszych, więc tutaj trzeba dostosować pod to mieszkanie i zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt
Niestety moja babcia z uwagi na pogłębiającą się demencję wymaga już niemalże całkowitej opieki. Myślę, że już niedługo będzie trzeba pomyśleć o jakiejś opiekunki. Jedno jest pewne, nie wyobrażam sobie oddać babci do domu starców czy domu opieki.
Teraz każda babcia potrzebuje bardzo dużo pomocy.Sam swojej babci zawsze bardzo pomagam.
Moja babcia mimo sędziwego wieku całkiem nieźle się trzyma i w dodatku zażyczyła sobie na urodziny smartfon
Nie są chyba aż takie trudne w obsłudze i starsza pani sobie poradzi. Jest naprawdę wyjątkowo błyskotliwa jak na swoje lata. Myślę, że z zakupem to będzie dobra decyzja.

Jak nie raz nie ma się czasu na opiekę dla babci to warto pomyśleć o specjalnym domu seniora. W życiu różnie bywa, nie jest łatwo jednym słowem. Dom seniora ten ma bardzo dobre warunki, do tego wszystkiego domowe jedzenie, kaplicę, pokoje 1-2 osobowe z łazienką.
a czy zastanawialiście się kiedyś aby zabrać dziadka albo babcie na takie randki, może będzie to dla nich nowy początek ? myślę że warto to rozważyć
Dom seniora czy inny tego typu ośrodek to dobre, ale nie jedyne rozwiązanie. Według mnie dużo lepszą opcją jest zatrudnienie opiekunki, która będzie doglądać taką osobę w jej dotychczasowym mieszkaniu. I taką ofertę ma firma Symeon, która działa w branży opiekuńczo-pielęgnacyjnej już wiele lat.
Uważam, że to bardzo praktyczny i troskliwy prezent. Może nie wydaje się zbyt „urodzinowy”, ale na pewno sprawi, że codzienne czynności będą dla babci bezpieczniejsze i wygodniejsze. Jeśli obawiasz się jej reakcji, możesz dodać do prezentu coś bardziej symbolicznego, np. ulubione kwiaty lub coś słodkiego. Na pewno doceni, że myślisz o jej komforcie.