skuteczna dieta
Re: skuteczna dieta
Czy taka dieta jest bardzo urozmaicona i czy wymaga sporo wyrzeczeń? Chciałabym trochę schudnąć,ale obawiam się,że nie dam rady być na diecie.
O dietach można poczytać wszędzie, ale właśnie jest ważne to, by była ona skuteczna.
-
RadziuRadeczek
Najlepiej to po prostu ograniczyć kalorię.
-
Iwonamaleksq
Dla mnie skuteczna dieta to taka, która będzie wam smakować. Jest to bardzo ważne, bo ja nie raz byłam na diecie, która mi nie podchodziła i długo nie wytrzymałam na niej... Nawet jak dieta będzie mniej skuteczna to warto na taką postawić i po prostu przestawić się w swoim żywieniu, tak żeby bycie na diecie było dla was czymś normalnym.
-
sylwekkielceq
Tego typu rzeczy, jak tabletki na odchudzanie bezwzględnie odradzam. Nie jest to dobre rozwiązanie, substancje w nich zawarte mogą szkodzić naszemu organizmowi. Zwiększ ruch, zapisz się na siłownie, zdrowo się odżywiaj. Czasem wystarczy wprowadzić małe zmiany, jak np. zamienić cukier na ksylitol. Dostarcza prawie o połowę mniej kalorii niż sacharoza. Nawet takie małe zmiany przyniosą lepsze efekty 
Jak wygląda zabieg modelowania sylwetki ? Czy jest on skuteczny ?
Chyba powinnaś skorzystać z pomocy dietetyka albo trenera personalnego, którzy ułożą ci dietę adekwatną do potrzeb twojego organizmu.
Też się pod tym podpisuję. Żadne suplementy nie dadzą ci tego co dobrze dobrana dieta. Niektórzy uważają,że nie ma sensu chodzić do dietetyka, bo to strata pieniędzy. Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Mi bardzo pomogła wizyta w poradni dietetycznej. Otrzymałam tam wsparcie i motywację, której potrzebowałam.
A czy Waszym zdaniem dieta paleo jest skuteczna, jeśli chodzi o utratę zbędnych kilogramów? Widziałam ostatnio sporo firm cateringowych oferuje taką właśnie pudełkową dietę paleo i zastanawiam się, czy sobie takiego cateringu nie zamówić... jak sądzicie, czy to dobry pomysł?
Podobno jest to niesmaczne. Nie ma chyba jakiejś jednej diety, o której można powiedzieć w 100%, że jest skuteczna. Trzeba nauczyć się zdrowo jeść i w odpowiedniej ilości. Same tabletki też tu nic nie pomogą.