Jak zwiększyć zyski przedsiębiorstwa?

Dyskusje na różne tematy, nie koniecznie budowlane.
mpire

Jak zwiększyć zyski przedsiębiorstwa?

Post autor: mpire »

Tak jak w tytule – w jaki sposób zwiększyć zyski swojej firmy?
Pipi

Re: Jak zwiększyć zyski przedsiębiorstwa?

Post autor: Pipi »

A może najpierw należałoby się zastanowić nad tym, jak ograniczyć koszty? Dobrym sposobem jest na przykład wprowadzenie do firmy elektronicznego obiegu dokumentów. Jest t korzystne nie tylko dlatego, że oszczędza się pieniądze, ale również czas i miejsce ;)
dora4

Post autor: dora4 »

Można pomyśleć o rozszerzeniu działalności, są takie możliwości bez względu na profil firmy jaką prowadzimy do tej pory. Można na przykład otworzyć punkt nadawania paczek kurierskich, na zasadzie kurier franczyza. Nie ponosi się żadnych dodatkowych kosztów i nie ma wymogów co do liczby nadanych paczek miesięcznie. Taka sieć punktów pojawia się teraz w całej Polsce i ciągle rośnie ta liczba. Ci którzy się zdecydowali potwierdzają, że zyski są.
Marikaq

Post autor: Marikaq »

To zależy, można zainwestować w dobrą reklamę. A prócz tego warto też inwestować z nowe technologie i rozwiązania do firmy. U nas sporo się zmieniło po zakupie drukarek 3d. Nowe technologie i inwestycje w rozwój firmy to podstawa
Benkq

Post autor: Benkq »

Dokładnie, zgadzam się z wypowiedzią, że warto inwestować w nowe technologie. Jedną z nich i chyba póki co najbardziej znaną jest właśnie druk 3D. Jest on obecnie wykorzystywany w wielu różnych gałęziach przemysłu. Daje możliwość stworzenia zarówno konkretnego przedmiotu, jak również jego nawet najmniejszego detalu.
zufer

Post autor: zufer »

Zdycydowanie warto jest inwetować w nowe technologie. Ja osobiście prowadzę firmę i ostatnio zainwestowałem w odwróconą osmozę, co bardzo usprawniło działanie mojego przedsiębiorstwa.
limoko

Post autor: limoko »

Może warto wysłać pracowników na jakieś dobre kursy czy szkolenia?
abvero1q

Post autor: abvero1q »

Hmmm.... ja nawet nie jestem jeszcze przedsiębiorcą, bo póki co przeglądam katalog franczyz w poszukiwaniu złotego pomysłu na biznes oraz rozważam wszelkie możliwe opcje. Zastanawiam się tylko czy zaczynając ze swoim pierwszym biznesem lepiej zrobić to samemu czy posiadanie wspólnika jest w tym przypadku dużym atutem?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”