Wymieniacie opony czy nie?

Dyskusje na różne tematy, nie koniecznie budowlane.
agniechaq

Re: Wymieniacie opony czy nie?

Post autor: agniechaq »

Haha xd . Sorki, że tak zaczynam swoją wypowiedź, ale mam w domu zapalonego mechanika, co zamiast krwi ma olej w żyłach, to jak myślicie, jest szansa , żeby nie wymieniać opon? A w życiu. Dwa razy do roku to robimy, a do tego jeszcze co zmianę to miesiąc mi gada, czy już, czy nie już, że się zastanawia.. Oszaleć można. Akumulatory Gdańsk też tak omawia, zanim wymieni.. Ech ;d .
westerosisgoodq

Post autor: westerosisgoodq »

Oczywiście, że wymieniam opony, bo nie jest bezpiecznie jeździć na jednym komplecie 10 lat :D. Ja osobiście polecam opony marki Yokohama , a osobiście jestem użytkownikiem opon Yokohama BluEarth-Es ES32. Przyznam szczerze, że usłyszałem o nich jak zostali sponsorem generalnym Chelsea Londyn :D. Polecam wam spojrzeć na ich opony, bo warto.
nastka

Post autor: nastka »

Zawsze wymieniam opony jak tylko zaczynają się pierwsze przymrozki.
kierownikbudowy1

Post autor: kierownikbudowy1 »

Oczywiście że opony wymieniać trzeba, zimowa opona dużo lepiej zachowuje się na drodze w niższych temperaturach, guma ma zupełnie inne właściwości w stosunku do opon letnich. W sklepie oponyprofi.pl można znaleźć opony do każdego auta, w bardzo atrakcyjnych internetowych cenach. Już najwyższy czas pomyśleć o wymianie opon w tym roku, już niedługo temperatury spadną.
reggi

Post autor: reggi »

Na pewno będę wymieniać opony na zimowe jak tylko przyjdzie na to pora.
kaszek1q

Post autor: kaszek1q »

Warto mieć sprawdzone miejsce, z którego będzie kupowało się opony do naszego samochodu. Od siebie mogę wam polecić opony z Yokohama. Mają opony wysokiej jakości i korzystne ceny. Od nich zakupicie też opony do innych typów pojazdów. Ich oferta jest bardzo szeroka. Ja sam mam od nich opony BluEarth-4S AW21 - model caloroczny, więc nie muszę ich wymieniać co sezon.
czosnekwrg

Post autor: czosnekwrg »

Oczywiście, że tak ! Zaopatruję się w nie jednocześnie u dystrybutora. Mowa oczywiście o http://keri-szczecin.com.pl/ , gdzie otrzymuję wspomniane opony i to w bardzo solidnej jakości. Dokładnie tego potrzebowałem! Cena także jest w pełni interesująca.
Lodołamaczq

Post autor: Lodołamaczq »

Ja wymieniam opony, w sumie w firmie korzystam z pomocy https://pneumaster24.pl/ i oni mi prowadzą pełną dokumentację pojazdu, wiedzą, kiedy jakie auto musi znów wymienić opony, sprawdzają ich żywotność, doskonale znają się na rzeczy. Pomagają zawsze dobrać mi odpowiedni rodzaj opon i parametry do danego samochodu. Co więcej, są mobilni, działają przez 24 godziny, więc to naprawdę duży komfort. Jestem zadowolony ze współpracy z tą firmą, bo wiem, że dzięki nim bezpieczni są moi kierowcy ale także inni uczestnicy ruchu. Odpowiednio dobrane opony to podstawa bezpiecznej jazdy. Także jak najbardziej wymieniam opony.
kewa3939qq

Post autor: kewa3939qq »

Trzeba wiedzieć, z którego serwisu wulkanizacyjnego korzystać - a wszystko po to, aby nie popełnić błędu. Wulkanizacją na najwyższym poziomie od dawna zajmuje się dla nas Vision Autoserwis http://visionautoserwis.pl/ z Pruszkowa. Kapitalna sprawa!
Olgira1q

Post autor: Olgira1q »

No niestety trzeba, od tego się nie uchronicie, no chyba, że stawiacie na opony wielosezonowe, ale ja nie mam do tych tak szczerze przekonania. Kupując, sprzedając opony trzeba pomyśleć o odpowiednim ich zapakowaniu. Tu kurierzy mają oczywiście swoje wymagania. Sprawdźcie sobie proponowane przez firmę https://sklep.grala.com.pl/worki-i-woreczki-foliowe/worki-przemyslowe/worki-na-opony/ worki na opony. Solidne, trwałe i w dobrej cenie. Mają tu też inne propozycje opakowań foliowych i nie tylko.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”