Dom vs Blok
Re: Dom vs Blok
Zawsze będą zwolennicy jednej i drugiej opcji.
-
agrafka11q
Ja póki na studia do Warszawy nie wyjechałam, to mieszkałam w domku. Owszem, większa przestrzeń, prywatność ale też dużo obowiązków. Trudniej na dłużej gdzieś wyjechać i zostawić bez opieki. Teraz mam mieszkanko w bloku, zostałam w stolicy. Dużo spraw mniej na głowie, bo per modum czyli zarządca dba o wszystko. Ten się jak najlepiej wywiązuje, więc mieszkanie w bloku dla mnie też jest ok.
Kwestia w jakiej miejscowości znajduje się dom i czy daleko od miasta.
Dom to zupełnie inna bajka. Wiadomo,że też inne koszta, ale zawsze to jest dom i nikt ci nie stuka w ścianę i nie tupie nad głową.
Też mam obecnie podobną rozterkę – nie wiem, czy zdecydować się na to, by w przyszłości zamieszkać w domu czy mieszkaniu w bloku. Staram się rozważyć jak najwięcej czynników, by podjąć możliwie najbardziej obiektywną decyzję. Ostatnio dużo myślę nad kwestią ogrzewania w obu tych przypadkach.
-
iznynierbob
Mieszkałem w domu, mieszkam w bloku, ale nie wyobrażam sobie, żebym był w stanie całe życie spędzić mieszkając w bloku. Za mało przestrzeni, brak ogródka, wszystko słychać. Poza niskimi kosztami życia to ja nie widzę zalet mieszkania w bloku.
-
Aleksander154
Moim zdaniem zdecydowanie blok 
Ja dojrzewałem mieszkając w blokach i wszystko bardzo mi się podobało, ale do czasu, bo jak jestem starszy to bardziej preferuję dom z podwórkiem i ogrodkiem dla świętego spokoju po prostu mój kawałek ziemi.
-
UOptykowiczek
Według mnie oczywiście, że blok 
Ja też stawiam na blok, podstawowe zalety to dobra lokalizacja jak w przypadku osiedla Nowa Grochowska, druga sprawa to fakt że nie musisz sie o nic martwić, masz garaż podziemny więc nie skrobiesz szyb w zimę no i nie sprzątasz i nie odśnieżasz posesji a to też zajmuje masę czasu ktorego nie mam