Remont domu. Rozterki.
Re: Remont domu. Rozterki.
Jeśli zabierasz się za remont domu to czeka cię sporo wydatków ale jak wiadomo jakość kosztuje.
-
builderman3
z remontami to zazwyczaj jest tak, że jak ruszy się jedną rzecz, to zaraz trzeba zrobić pięć kolejnych, przygotuj spory zapas kapitału
-
klarkowskaqq
Niedawno postanowiliśmy że w naszym mieszkaniu zamontujemy kominek, strasznie jesteśmy zadowoleni z tego pomysłu i polecamy serdecznie.
-
Budujew2018
Ja na pewno postawiłabym na jakościowe i porządne instalacje, a wyposażenie itd. można kupić po taniości. Bo to nie zawsze jest tak, że tańsze gorsze. Czasami przepłacamy za materiały przez markę i ogólnie reklamę i renomę firmy, która się na nich podpisuje.
-
kierownikbudowy1
Przy remoncie domu warto pamięć o elementach wyposażenia elektryki. Takie elementy jak gniazdka, włączniki światła również mogą być stylowe i pasujące do reszty aranżacji wnętrza.
Hej, mam również ostatnio problemy jeżeli chodzi o remont, może ktoś z was będzie w stanie mi coś doradzić w tym temacie. Mianowicie potrzebuję ciekawe płytki do salonu.
Jeśli chodzi o pewne rozwiązania do nikt nie powinien mieć rozterek. Polecam dedykowany system wentylacyjny. Rekuperacja bo o niej mowa to wentylacja która sprawi że w domu pojawi się dużo czystsze powietrze, nie będzie już zaparowanych okien. Jest to bardzo ważne ponieważ niedługo ponownie jak co roku zaczyna się sezon smogowy.
Trudno doradzać wybór płytek, bo to indywidualna sprawa każdego z nas. Nie mam zresztą takich jednych płytek, które mi się mega podobają. Gdybym miała dziś wybierać, miałabym dokładnie ten sam problem.
A co z rurami? Kto zajmował się renowacją ?
Już ktoś to przede mną napisał, ściany i podłogi można zrobić samemu, to żadna filozofia. Skoro będziecie tam mieszkać tylko 5 lat, to jakaś najzwyklejsza farba na ściany, na podłogi też coś po taniości. Może jeśli jest tam np. terakota, to wystarczy odświeżyć?