Przepisowa jazda= bezpieczeństwo?

Dyskusje na różne tematy, nie koniecznie budowlane.
Lemur

Przepisowa jazda= bezpieczeństwo?

Post autor: Lemur »

Czy aby jeździć bezpiecznie wystarczy Waszym zdaniem trzymać się przepisów? Bo moim zdaniem ważniejszy jest rozsądek. Trzeba też umieć zachować się za kierownicą adekwatnie do warunków pogodowych. Przyznam się bez bicia, że ładne ale niezbyt słoneczne dni zdarza mi się przekraczać prędkość (ok, wiem nic chwalebnego) ponadto z doświadczenia wiem, jak trudno jest poruszać się autem we mgle czy też gry mocno pada deszcz lub śnieg. Wtedy po prostu intuicyjnie jadę znacznie ostrożniej.Ciekaw jestem Waszego zdania i czy ewentualnie macie jakieś swoje sprawdzone sposoby na podwyższenie bezpieczeństwa i komfortu jazdy w trudnych warunkach?
Pipi

Re: Przepisowa jazda= bezpieczeństwo?

Post autor: Pipi »

Nie zawsze przepisowa jazda oznacza bezpieczeństwo, bo sporo zależy też od innych kierowców. Ja czuję się nieco bezpieczniej za kierownicą, od kiedy zainwestowałam w kamerkę samochodową :)
westerosisgoodq

Post autor: westerosisgoodq »

Oczywiście, że kluczem do bezpiecznej jazdy,są odpowiednie opony dostosowane do warunków atmosferycznych. Zimowa opona dużo lepiej zachowuje się na drodze w niższych temperaturach, guma ma zupełnie inne właściwości w stosunku do opon letnich. Natomiast ostatnio zainteresowałam sie oponami całorocznymi o nazwie BluEarth-4S AW21. To produkt marki Yokohama, który zbiera naprawdę pozytywne opinie. A wy co o nich uważacie?
bob28

Re: Przepisowa jazda = bezpieczeństwo?

Post autor: bob28 »

Dla mnie przepisowa jazda to właściwe zabezpieczenie dzieci na czas podróży.
stasiaa

Post autor: stasiaa »

Moim zdaniem trzeba też się skupić na tym co dzieje się na drodze,bo nawet jeśli my jedziemy przepisowo to zawsze znajdzie się ktoś kto nie przestrzega przepisów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”