Dom z bali
-
Dom z bali
Marzy mi się domek z bali. To oczywiście plan dalece przyszłościowy, ale chciałabym zrobić małe rozeznanie. Spotkał się ktoś z was z jakimś fajnym projektem tego typu? Jak się zapatrujecie na tego typu domy? Z jak grubej bali wykonuje się takie domy?
Zauważyłam, że tego typu domy są wciąż w Polsce rzadkością. Zgadzacie się ze mną? Dlaczego tak jest?
Zauważyłam, że tego typu domy są wciąż w Polsce rzadkością. Zgadzacie się ze mną? Dlaczego tak jest?
Re: Dom z bali
Tez chetnie sie dowiem . Jestem ciekawa jaki jest koszt budowy takiego domku.
Czy ja wiem, czy dom z bali to takie dobre rozwiązanie? Koszty jego postawienia ponosi się nie tylko podczas jego budowy, ale również eksploatacji. To bardzo poważna inwestycja, nawet jeżeli posiada się na nią czas i odpowiednie środki. Poza tym, nie wiem, czy czułbym się komfortowo w domu, który nieustannie wydaje z siebie dźwięki i trzaski - a taka jest niestety specyfika budynków z bali.
Jeżeli chodzi o domy z bali całoroczne to mogę polecić firmę NaturEkoDom. Budują domy z sosny mazurskiej. Teść ma i sam zaczynam myśleć o budowie.
Fajny pomysł, ale czy takie domy są solidne?
Kiedyś o takim domu z bali marzyła była narzeczona mojego brata. W budowie jest to znacznie tańsze, to prawda, ale niestety, należy o taki dom specjalnie dbać i zabezpieczać go przed różnymi czynnikami. Dlatego też sądzę, że lepiej temat przemyśleć.
-
Poszukuje firmy projektującej nowoczesne domy z drewna - ktoś coś ?