Dieta z potasem.
Dieta z potasem.
Wiele osób cierpi na brak potasu, słyszeliście o takiej diecie?
Re: Dieta z potasem.
Doskonałym źródłem potasu są pomidory, a latem mamy dostępne te polne- najsmaczniejsze i najzdrowsze. Zimą i wiosną warto natomiast pić sok pomidorowy oraz sięgać po koncentrat lub przecier jako dodatek do zup i sosów:) Trzeba też pamiętać, że aby witaminy i minerały dobrze się przyswajały potrzebny jest w diecie tłuszcz. Najlepiej roślinny, tłoczony na zimno. Ja najczęściej dodaję po prostu odrobinę oleju do sałatek, przy czym polecam nie tylko rzepakowy czy słonecznikowy, ale też inne mniej popularne, a zdrowsze, np. z pestek dyni albo z czarnuszki. Moja przyjaciółka mnie przekonała to tego typu "wynalazków" i muszę przyznać, że zmieniłem zdanie na temat zdrowego jedzenia. Ono też może być smaczne:)
Z tego, co mi wiadomo, to bardzo dużo potasu zawierają na przykład suszone morele
Można je jeść przez cały rok
Ja zawsze mam je pod ręką, zamawiam sobie większe opakowania, bo wychodzą tam całkiem tanio. Wybieram oczywiście morele niesiarkowane, które są nieco ciemniejsze i droższe, ale za to smaczniejsze i dużo zdrowsze, niż te siarkowane 
Oooo nie słyszałam o diecie z potasem. Ile razy się odchudzałam nie zliczę. Po raz kolejny chcę podjąć tę próbę, ale tym razem chcę, żeby mi ktoś w tym pomógł. Czy ktoś z Was ma namiary na dobrego, sprawdzonego dietetyka?
-
danutaKow.
a to na pewno zdrowa dieta?
Chcę odstawić całkowicie mięso ze swojej diety bo jakoś nigdy nie lubiłam za bardzo, chyba że jedynie filet z kurczaka. Jak uzupełnić składniki i wartości odżywcze znajdujące się w mięsie?
Bardzo dobrze się z pewnością orientuję, że potas znajdziecie w.. pomidorach. Kupuję sobie sok pomidorowy od jakiegoś czasu i właśnie to tam widziałam, że ma duże stężenie. Możecie więc go tam znaleźć, ale nie zapomnijcie też o błonniku K. On też jest ważny w codziennej diecie.
-
niedowiarek
Wiecie co, o diecie z potasem nic nie wiem, ale jeżeli skupiacie swoje posiłki tylko na tej jednej właściwości, to może wam po jakimś czasie brakować innych witamin i minerałów. Lepiej zażywać ogólne suplementy, aniżeli skupiać się tylko na jednej rzeczy.
-
westerosisgoodq
Odchudzanie to również walka samego ze sobą. Niby proste ale tylko w regule. Trzeba mieć bardzo silną wolę żeby przetrwać na diecie.
taka dieta to faktycznie świetne rozwiązanie