Dieta z potasem.

Dyskusje na różne tematy, nie koniecznie budowlane.
mpire

Dieta z potasem.

Post autor: mpire »

Wiele osób cierpi na brak potasu, słyszeliście o takiej diecie?
Lemur

Re: Dieta z potasem.

Post autor: Lemur »

Doskonałym źródłem potasu są pomidory, a latem mamy dostępne te polne- najsmaczniejsze i najzdrowsze. Zimą i wiosną warto natomiast pić sok pomidorowy oraz sięgać po koncentrat lub przecier jako dodatek do zup i sosów:) Trzeba też pamiętać, że aby witaminy i minerały dobrze się przyswajały potrzebny jest w diecie tłuszcz. Najlepiej roślinny, tłoczony na zimno. Ja najczęściej dodaję po prostu odrobinę oleju do sałatek, przy czym polecam nie tylko rzepakowy czy słonecznikowy, ale też inne mniej popularne, a zdrowsze, np. z pestek dyni albo z czarnuszki. Moja przyjaciółka mnie przekonała to tego typu "wynalazków" i muszę przyznać, że zmieniłem zdanie na temat zdrowego jedzenia. Ono też może być smaczne:)
Pipi

Post autor: Pipi »

Z tego, co mi wiadomo, to bardzo dużo potasu zawierają na przykład suszone morele :) Można je jeść przez cały rok ;) Ja zawsze mam je pod ręką, zamawiam sobie większe opakowania, bo wychodzą tam całkiem tanio. Wybieram oczywiście morele niesiarkowane, które są nieco ciemniejsze i droższe, ale za to smaczniejsze i dużo zdrowsze, niż te siarkowane :)
budrys

Post autor: budrys »

Oooo nie słyszałam o diecie z potasem. Ile razy się odchudzałam nie zliczę. Po raz kolejny chcę podjąć tę próbę, ale tym razem chcę, żeby mi ktoś w tym pomógł. Czy ktoś z Was ma namiary na dobrego, sprawdzonego dietetyka?
danutaKow.

Post autor: danutaKow. »

a to na pewno zdrowa dieta?
werona22

Post autor: werona22 »

Chcę odstawić całkowicie mięso ze swojej diety bo jakoś nigdy nie lubiłam za bardzo, chyba że jedynie filet z kurczaka. Jak uzupełnić składniki i wartości odżywcze znajdujące się w mięsie?
agniechaq

Post autor: agniechaq »

Bardzo dobrze się z pewnością orientuję, że potas znajdziecie w.. pomidorach. Kupuję sobie sok pomidorowy od jakiegoś czasu i właśnie to tam widziałam, że ma duże stężenie. Możecie więc go tam znaleźć, ale nie zapomnijcie też o błonniku K. On też jest ważny w codziennej diecie.
niedowiarek

Post autor: niedowiarek »

Wiecie co, o diecie z potasem nic nie wiem, ale jeżeli skupiacie swoje posiłki tylko na tej jednej właściwości, to może wam po jakimś czasie brakować innych witamin i minerałów. Lepiej zażywać ogólne suplementy, aniżeli skupiać się tylko na jednej rzeczy.
westerosisgoodq

Post autor: westerosisgoodq »

Odchudzanie to również walka samego ze sobą. Niby proste ale tylko w regule. Trzeba mieć bardzo silną wolę żeby przetrwać na diecie.
naczon

Post autor: naczon »

taka dieta to faktycznie świetne rozwiązanie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”